Spaghettini met mosseltjes
bereiding
-
1
Spoel de mosselen grondig met koud water tot ze helemaal schoon zijn.
Ontpit de tomaten en snij in blokjes.
Snipper de knoflook.
Hak de peterselie.
-
2
Verhit de olie in een pan, doe er de mosselen bij en overgiet met de wijn. Kook de mosselen tot ze allemaal open zijn. Giet af en bewaar het kookvocht.
-
3
Breng het mosselvocht aan de kook met de knoflook en laat 2 minuten sudderen. Voeg er de blokjes tomaat aan toe en laat nog 2 minuten koken. Doe er de mosselen en de helft van de peterselie bij. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Meng met de mosselsaus en werk af met de rest van de peterselie.
Voorbereiding
Ingrediënten voor
4 personen- spaghettini500 g
- mosselen1 kg
- tomaten (ontpit en in blokjes)4
- witte wijn4 dl
- olijfolie5 el
- peterselie (gehakt)3 el
- knoflook (gesnipperd)3 teentjes
- peper
- zout