Recept

Mosselen met selder en room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met stevig volkorenbrood

bereiding
  1. 1

    Maak de mosselen schoon en verwijder de baarden. Gooi beschadigde en geopende exemplaren weg.

  2. 2

    Spoel de selder en snij hem in boogjes. Pel en snipper de ui, of snij hem in dunne ringen.

  3. 3

    Fruit de ui en de selder glazig in olijfolie. Voeg er de mosselen en het kruidentuiltje aan toe. Giet er de witte wijn en het citroensap bij. Laat afgedekt koken op hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud geregeld even om.

  4. 4

    Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en hou ze warm. Verwijder het kruidentuiltje. Laat het kookvocht tot de helft inkoken, klop er de room door. Kruid met peper en zout. Schep de mosselen voorzichtig door de saus en warm nog even op.

  5. 5

    Verdeel de mosselen met de saus over diepe borden of kommen. Werk naar smaak af met partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosselen met selder en room

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!