Maaltijdsoep met scampi's, chorizo en gremolata
bereiding
-
1
Verwarm de olie in een pan. Fruit de knoflook, het pepertje en de basilicumsteeltjes. Voeg er de chorizo aan toe en laat eventjes meekleuren.
-
2
Doe er de witte wijn, de tomaten, de rijst en kikkererwten bij. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat 10 à 15 minuten sudderen tot de rijst bijna gaar is. Giet er 20 ml warm water bij en breng aan de kook.
-
3
Voeg er de scampi's aan toe en laat 5 minuten meekoken of tot ze roze zijn.
-
4
Maak de gremolata: meng de kruimels, de geraspte citroenschil en de bladpeterselie tot een homogeen mengsel.
-
5
Verdeel de soep in kommen en werk af met de gremolata. Garneer met basilicumblaadjes. Serveer met een partje citroen en knapperig stokbrood.