Recept

Aspergepakketjes met limoenboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bijgerecht om van te smullen

bereiding

    De voorbereiding

  1. 1

    Spoel de limoenen. Rasp de schil van 2 limoenen en pers ze. Snij de derde limoen in partjes.

  2. 2

    Schil de asperges, verwijder de harde uiteinden. Doe ze in een ruime pan met lichtgezouten water. Kook ze in 8 tot 10 minuten beetgaar.

  3. 3

    Smelt de boter en voeg er de tijmtakjes, de geraspte limoenschil en het limoensap aan toe. Kruid met zout.

  4. 4

    Wikkel enkele asperges in een speklapje en serveer met de limoenboter en een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergepakketjes met limoenboter

Ingrediënten voor

4 personen
  • witte asperges1 bussel
  • limoenen3
  • gerookt spek4 plakken
  • boter60 g
  • citroentijm4 takjes
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!