Risotto met langoustines en jonge venkel
bereiding
-
1
Pel en ontpit de tomaten en snij ze in stukjes. Pel en snipper de knoflook, hak de oregano fijn. Fruit de helfst van de sjalot met de knoflook, de oregano en de tomaten in een scheutje olie. Mix de saus en kruid met cayennepeper en zout.
-
2
Spoel de venkelknollen en bewaar het groen. Laat ze heel en bak ze in boter. Kruid met peper en zout.
-
3
Verhit een scheut olie en fruit hierin de rest van de sjalot en de rijst 2 minuten. Doe er bouillon bij tot de rijst onderstaat en breng aan de kook. Roer af en toe en doe er weer bouillon bij als de vorige bijna verdampt is. Na 20 min. is de rijst gaar. Doe er de kaas, de room en het citroensap bij.
-
4
Bak de langoustines 2 minuten aan elke kant in boter en olie. Kruid met peper en zout.
-
5
Doe de saus, de risotto, de venkel en de langoustines op de borden. Garneer met wat venkelgroen.