Recept

Linguine met zeevruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de venusschelpen grondig met koud water. Pel de knoflook en snipper ’m fijn. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snipper het pepertje fijn. Maak de venkel schoon, snij ’m in vieren. Verwijder de harde kern en snij de venkel in flinterdunne plakjes. Spoel de tomaten en snij in grove stukken.

  2. 2

    Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit er de knoflook, chilipeper en venkelzaadjes in aan tot alles begint te kleuren. Voeg de inktvisringen toe en roer om.

  3. 3

    Voeg de venkelplakjes, tomaten en tomatenpuree toe. Giet er 200 ml water bij en laat 15 minuten sudderen tot de inktvis zacht is. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Kook ondertussen de linguine beetgaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met vers water. Laat uitlekken.

  5. 5

    Bak de langoustines met de venusschelpen in olijfolie. Serveer de linguine met de saus en de zeevruchten en werk af met de dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linguine met zeevruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!