Gegratineerde langoustines met cognac
bereiding
-
1
Pel de ui en hak ze grof. Fruit ze samen met de peterselie in wat olijfolie en blus met de wijn en 1,5l water. Doe er het kruidentuiltje, zout, cayennepeper en peperbolletjes bij. Breng aan de kook.
-
2
Voeg er de langoustines aan toe, zet het vuur zachter en laat ze 8 minuten garen. Laat afkoelen in de bouillon. Haal de langoustines eruit en hou 200 ml bouillon apart.
-
3
Verwarm de overngrill. Smelt de boter en roer er de bloem door. Blus met de bouillon en de cognac, roer tot de saus mooi indikt. Doe er de room bij en kruid met zout en cayennepeper.
-
4
Vet een vuurvaste schaal in met boter. Snij de langoustines in de lengte door en leg ze in de ovenschaal. Lepel de saus erover en gratineer enkele minuten onder de grill tot ze mooi kleuren. Leg ze op een bord en werk af met wat basilicum.