Lamsspiesjes met taboulé en geroosterde amandelen
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en teentjes knoflook. Meng ze met het lamsgehakt, het ei en 2 el paneermeel. Voeg gember, munt, ras el hanout, peper en zout toe en kneed tot een homogene massa.
-
2
Rol nootgrote balletjes van het gehakt. Prik ze op spiesjes en bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie.
-
3
Maak de couscous volgens de instructies op de verpakking. Laat wellen en maak los met een vork. Meng 5 el olijfolie met het citroensap en schep het door de couscous.
-
4
Spoel de tomaten en de komkommer en snij die beide in kleine blokjes. Spoel de lente-uitjes en snij in ringetjes. Snij de gedroogde abrikozen in reepjes. Spoel de kruiden en snipper ze fijn. Schep alles door de couscous en meng goed. Kruid met peper en zout.
-
5
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Bestrooi er de tabouleh mee. Serveer met de spiesjes.