Lamsspiesjes met groenten en tzatziki
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en de pompoen. Spoel de courgettes. Snij de groenten in blokjes van ongeveer 3 cm.
-
2
Pel en hak 3 teentjes knoflook. Meng met de groenten, 3 kl oregano en flink wat olie. Verdeel alles over een bakblik en zet 20 minuten in de oven.
-
3
Schil de komkommers, halveer ze en schep er de zaadjes uit. Snij ze in miniblokjes. Bestrooi ze met veel zout en laat ze uitlekken in een vergiet.
-
4
Snij het vlees in blokjes. Meng ze met wat olie en de rest van de gedroogde kruiden. Prik de blokjes aan spiesjes en laat ze even rusten.
-
5
Spoel het zout van de komkommer af en dep de blokjes droog. Pel en pers 3 teentjes knoflook. Meng met de komkommer, de plattekaas en de dragon. Kruid met peper en zout.
-
6
Gril de spiesjes goudbruin en serveer ze met de groenten en de tzatziki.