Recept

Pizza met geitenkaas en tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een heerlijk krokante bodem

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Los de gist en de suiker op in 150 ml lauw water. Meng in een kom de bloem met het zout. Maak in het midden een kuiltje en giet er het gistmengsel en de olijfolie in. Meng tot een samenhangend geheel en kneed het deeg goed door. Maak er een bal van en laat 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plaats (of langer, tot het deeg in volume verdubbeld is).

  2. 2

    Verwarm de oven voor op de hoogste stand (250°C of hoger), met de bakplaat of een pizzasteen in de oven.

  3. 3

    Spoel de tomaatjes en halveer ze. Snij de sardientjes in reepjes. Hak de kruiden fijn.

  4. 4

    Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk heel dun uit. Leg het op een vel bakpapier. Bestrijk met een dun laagje tomatencoulis en schik er tomaatjes en reepjes sardine op. Verkruimel er wat geitenkaas over en bestrooi met gehakte kruiden. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Leg de pizza met behulp van het bakpapier op de hete bakplaat en doe de oven meteen dicht. Laat de pizza 6 tot 8 minuten bakken, tot het deeg mooi bruin en krokant is en de kaas gesmolten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza met geitenkaas en tomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!