Pizza calzone
bereiding
-
1
Meng de twee soorten bloem. Maak een kuiltje in het midden, strooi het zout errond. Los de gist en de suiker op in het water. Giet dit in het kuiltje en meng de bloem er door. Kneed vervolgens tot een glad, elastisch deeg en laat het 15 minuten rijzen. Voor rijker smaak kan je het deeg in plasticfolie verpakken en een nachtje in de koelkast leggen.
-
2
Snij de tomaten in stukjes en snipper de knoflook. Stoof de tomaten en de knoflook samen 20 minuten in de olie. Doe de saus door de roerzeef, laat inkoken tot de gewenste dikte en afkoelen.
-
3
Bestrooi het werkvlak met bloem. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol ze zo dun mogelijk uit (je hebt genoeg deeg voor 4 grote of 6 kleine pizza's).
-
4
bestrijk de pizzabodems met koude tomatensaus en beleg met salami, kappertjes, olijven, verkruimelde mozzarella en blaadjes basilicum.
-
5
vouw de pizza’s dicht en sluit de randjes met een draaiende beweging, zodat ze goed gesloten zijn.
-
6
verwarm in de oven een gietijzeren plaat of een pizzasteen minstens een uur voor op 250° C. Bestuif met wat bloem en leg de pizza erop. Bak 5 à 10 minuten.
Voorbereiding