Slaatje met zeeduivel in prosciutto
bereiding
-
1
Hak de zongedroogde tomaten, kappertjes, 1/2 bosje basilicum en de harissa in de blender. Voeg 1 dl olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180° C.
-
2
Snij de mozzarella in plakjes. Verdeel de vis in 4 stukken.
-
3
Leg 2 plakjes prosciutto licht overlappend naast elkaar. Verdeel er 1 el tapenade over. Leg er een stuk vis en een vierde van de mozzarella op. Vouw dicht en steek vast met een prikkertje. Maak zo 4 rolletjes.
-
4
Bak de rolletjes rondom aan in 1 el olijfolie. Zet ze 10 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven.
-
5
Roer een dressing van 3 el olijfolie, 1,5 el citroensap, peper en zout. Vermeng met de rucola, kerstomaatjes en basilicumblaadjes.
-
6
Snij de visrolletjes in plakken. Verdeel de salade over borden en bestrooi met parmezaan.
Voorbereiding