Recept

Tagliatelle met pladijs en schelpjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pasta met een vleugje zee

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Fruit de sjalot en knoflook in boter. Voeg de mosselen en kokkels toe. Dek af en laat openkoken. 

  2. 2

    Zeef het kookvocht. Hou enkele exemplaren apart om te garneren, haal de rest uit de schelp. 

  3. 3

    Breng het kookvocht met de visfond en de witte wijn opnieuw aan de kook. Laat tot twee derde inkoken. Voeg de room en peterselie toe. Kruid met peper en zout. Bind de saus met wat maïszetmeel. Doe er de mosselen en kokkels bij. 

  4. 4

    Kook intussen de pasta beetgaar in voldoende gezouten water. Wentel de pladijsfilets in bloem en bak ze goudbruin in boter. Kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Verdeel de tagliatelle, de pladijsfilets en de saus over 4 diepe borden. Werk af met de schelpjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle met pladijs en schelpjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!