Tagliatelle met konijn en courgette
bereiding
-
1
Snijd de courgette in dunne linten. Snipper de sjalot en de knoflook.
-
2
Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Bak ze aan in olijfolie. Schep ze uit de pan en zet ze even apart.
-
3
Stoof in dezelfde pan de ui en de knoflook. Voeg de honing toe en laat karameliseren. Voeg de bloem toe en blus met de witte wijn. Leg de bouten er weer in en voeg de kippenbouillon toe tot alles onderstaat. Laat ongeveer 30 minuten koken.
-
4
Schep de bouten uit de pan, haal het vlees eraf en verdeel het in stukjes. Zeef de saus en laat inkoken tot de gewenste dikte. Vermeng met het vlees.
-
5
Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tagliatelle in een zeef, spoel met vers water en laat uitlekken.
-
6
Stoof de courgette aan in olijfolie, maar laat niet kleuren. Roer er de mascarpone door. Meng de tagliatelle en de courgette met het vlees en doe alles in een grote kom. Werk af met peterselie, dragon of basilicum.
Voorbereiding