Recept

Paprikasoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De perfecte afwerking voor deze paprikasoep? Croutons! En ook die maak je zelf, natuurlijk.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
  1. 1

    Spoel de paprika’s en snij in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.

  2. 2

    Stoof de ui en knoflook glazig in olijfolie, en roer er de tomatenpuree door. Voeg dan de paprika toe en stoof 5 minuten mee. Doe er de tomatenblokjes bij en de bouillon. Breng aan de kook en laat afgedekt 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Snij het brood in blokjes. Bak ze goudbruin in een flinke scheut olijfolie.

  4. 4

    Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel ze over de borden en werk af met broodcroutons en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paprikasoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!