IJstaart met rode bessen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
-
2
Doe de marsepein met de eieren en de bloem in de blender. Mix tot een kruimelig deeg. Vorm er een bal van, rol uit en bekleed er de vorm mee. Bak 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.
-
3
Klop voor de vulling de eidooiers met 3 el suiker au bain-marie tot een dik, wit schuim. Meng met de plattekaas. Klop de room stijf en spatel ‘m erdoor.
-
4
Rasp wat chocolade voor de afwerking. Laat de rest smelten au bain-marie en schep door de helft van de kaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem en zet 1 uur in de diepvriezer.
-
5
Spoel de bessen, hou er enkele apart voor de afwerking, rist de rest af. Plet ze met de resterende suiker en het citroensap. Schep door de overblijvende kaas. Verdeel over de taart en strijk glad. Zet 5 uur in de diepvriezer.
-
6
Neem de taart 10 minuten voor het serveren uit de diepvriezer en werk af met bessen en chocoladeschilfers.