Sinaasappelgranité
bereiding
-
1
Breng 120 ml water met de suiker aan de kook en laat 5 minuten inkoken. Laat de siroop afkoelen.
-
2
Boen 2 sinaasappels schoon met heet water en rasp de dunne oranje schil. Pers dan alle sinaasappels uit, dus ook de geraspte.
-
3
Hou 4 ananaskersjes apart. Haal de overige vruchtjes uit hun jasje en pureer ze met de mixer. Wrijf de puree door een zeef en meng ‘m met het sinaasappelsap, de geraspte schil en de suikersiroop.
-
4
Doe het mengsel in een plastic kom, sluit goed af en zet in de diepvriezer. Roer na 1 uur het lichtjes bevroren sap om met een vork, en herhaal dit elk half uur, tot je – na ongeveer 4 uur – een granité hebt.
-
5
Schraap de granité los met een vork. Verdeel ‘m over glaasjes en werk af met een ananaskersje.