BLT met homemade ketchup
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Pel de uien en snij ze grof. Pel de knoflook. Doe alles samen in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en laat 20 minuten garen in de oven.
-
2
Roer de tomaten boven een pan door de roerzeef, op de fijnste stand. Laat 1 uur op héél laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
-
3
Spoel de twee tomaten en snij ze in plakjes. Spoel de sla en scheur in stukken.
-
4
Bereid het gehakt volgens het basisrecept (klik hier) en vorm er 4 burgers van. Bak ze goudbruin in een scheut olijfolie. Bak ook het spek in een pan zonder vetstof.
-
5
Halveer de broodjes, beleg ze met een burger, gebakken spek, tomaten, sla en een flinke toef ketchup.