Ovenschotel met drie soorten kool
bereiding
-
1
Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes.
Snij de savooikool in reepjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Blancheer de savooikool 4 minuten in ruim gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud water.
-
3
Breng gezouten water aan de kook en blancheer de bloemkool en broccoli 4 minuten. Doe er dan ook de savooikool bij en laat nog 5 minuten koken. Giet af, laat uitlekken en hou warm.
-
4
Smelt de boter in een pan, roer er de bloem door en laat even meebakken. Giet er al roerend de melk bij en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal van het vuur en vermeng met de helft van de geraspte kaas.
-
5
Schep de groenten in een beboterde ovenschaal, overgiet met de saus en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer 20 minuten in de oven.
-
6
Voeg aan deze groentegratin eventueel nog rul gebakken gehakt toe en plakjes gekookte aardappel (in laagjes) en je hebt een compleet eenpansgerecht.
Voorbereiding
Saus