Recept

Groenteschotel met kikkererwten en zadencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De zadencrumble zorgt voor een lekkere crunch.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snij ze net als de courgette en de tomaten in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de gele paprika en snij de paprika in repen. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Leg de groenten in een vuurvaste, ingeoliede ovenschaal. Schik ze dakpansgewijs per soort, niet als bonte mengeling. Lepel er de kikkererwten op, werk af met de pompoenzaden en kruid met peper, zout en het gerookt paprikapoeder. Sprenkel er royaal olijfolie over en zet de schaal 35 minuten in de oven.

  3. 3

    Verwijder de pit en de schil van de avocado en prak het vruchtvlees fijn. Meng het vruchtvlees met de Griekse yoghurt en breng verder op smaak met de chilivlokken, de cayennepeper, peper en zout. Doe deze dipsaus in een apart kommetje.

  4. 4

    Haal de groenteschotel uit de oven en serveer met de avocadodip en extra koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groenteschotel met kikkererwten en zadencrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!