Gratin van zeevruchten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 225°C.
Pel en hak de sjalotten.
Hak de peterselie.
-
2
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Stoof de sjalotten glazig in 1 el boter. Doe er de zeevruchten, tijm en laurier bij. Kruid met peper en zout. Giet er de wijn bij en vul aan met water tot alles net onderstaat. Breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes garen. Giet af (bewaar het kookvocht) en laat uitlekken.
-
4
Smelt 70 g boter in een pan, doe er de bloem bij en laat al roerend heet worden. Doe er 1 flinke pollepel van het kookvocht bij, en de room. Laat indikken en breng op smaak met peper, zout en gehakte peterselie.
-
5
Vet 4 ovenschaaltjes in met de rest van de boter. Verdeel er de rijst over en dan de zeevruchten. Overgiet met saus en bestrooi met gruyère. Zet 20 à 25 minuten in de oven en serveer.
Voorbereiding