Recept

Gratin met vis en sint-jakobsvruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker uit Normandië!

Laat de saus zeker traag en gestaag inkoken tot ze dik genoeg is, anders krijg je een waterachtige gratin. Geef nog wat brood erbij om de saus op te deppen!

bereiding
  1. 1

    Maak de prei en de selder schoon en snij ze in stukjes. Smelt de boter in een stoofpot en stoof de prei en de selder er even in aan.

  2. 2

    Voeg de bouillon, de witte wijn en de room toe aan de pot en laat alles inkoken tot een smeuïge saus. Kruid de saus met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de vis in stukken. Dep de stukken vis en de sint-jakobsvruchten droog met wat keukenpapier.

  4. 4

    Leg de stukken vis en sint-jakobsvruchten in een ovenschaal. Kruid ze met peper en zout en overgiet ze met de saus.

  5. 5

    Strooi er de gratinkaas over en gaar de schotel zo’n 15 minuten in de oven. Zet dan de grillstand aan en gaar nog 5 minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gratin met vis en sint-jakobsvruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!