Erwtensoep met croutons
bereiding
-
1
Pel de ui en snipper 'm fijn. Stoof 'm glazig in een pan met boter of olie.
-
2
Rist de blaadjes van de takjes munt. Hou er enkele apart en hak ze fijn. Doe de rest met de erwtjes bij de ui. Roerbak kort mee. Doe er het kruidentuiltje bij en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen zonder deksel op de pan.
-
3
Snij de korsten van het brood en snij het in dobbelsteentjes. Bak de croutons goudgeel in een pan met boter en olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Haal het kruidentuiltje uit de soep, voeg de room toe en mix de soep goed fijn. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk af met croutons en snippers munt. Serveer meteen.