Witloofsoep basisrecept
bereiding
-
1
Pel de ui en snij 'm in stukken. Schil de aardappel en snij 'm in stukken. Maak 500 g van het witloof schoon en snij het in stukken. Halveer de appel, schil een helft en snij 'm in stukken.
-
2
Stoof de groenten en de stukjes appel aan in een ruime soeppan, in boter of olie. Overgiet met de bouillon, kruid met nootmuskaat en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Mix de soep.
-
3
Snij de rest van de appel in dunne lucifers en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren. Snij het resterende witloof in fijne reepjes en meng met de garnalen en de bieslook.
-
4
Voeg de room toe aan de soep en kruid met peper en zout. Laat nog even doorwarmen maar zeker niet koken.
-
5
Verdeel de soep over borden of kommetjes. Schep in het midden wat van het witloof-garnalenmengsel en daarbovenop wat appellucifers. Serveer meteen.