Kervelsoep met balletjes
bereiding
-
1
Pel de uien en snij ze in stukken. Spoel de prei en snij 'm in ringen. Schil de aardappel en snij 'm in stukjes. Hak de kervel fijn en verdeel in 2 porties. Hak de spinazie fijn.
-
2
Stoof de groenten en 1 portie kervel aan in een soeppan met boter of olie. Overgiet met 500 ml water, kruid met peper en zout, breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
-
3
Rol intussen balletjes van het gehakt, rol ze door wat bloem en kook ze in de kippenbouillon tot ze bovendrijven. Hou de balletjes apart, doe de bouillon bij de soep.
-
4
Mix de soep goed fijn. Doe er de rest van de kervel en de gehakte spinazie bij, laat 2 minuten slinken en mix opnieuw goed fijn.
-
5
Doe de balletjes bij de soep en laat nog even doorverwarmen. Verdeel over kommetjes en serveer. Werk af met een takje verse kervel.