Traditionele éclair
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
Doe de melk, het water en de boter in een ruime steelpan en breng aan de kook.
Voeg de bloem toe en roer de massa goed droog.
-
2
Stort de deegbal in een kom en meng er 1 voor 1 de eieren onder.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit lijntjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de eclairs 25 à 30 minuten in de oven en laat afkoelen op een rooster.
-
3
Snij het vanillestokje open, maak het merg los. Doe het met de melk en de suiker in een pannetje en breng aan de kook.
Doe het maïszetmeel met de dooiers in een kom en roer goed met een vork, zodat er geen klonters meer zijn.
-
4
Giet al roerend een beetje kokende melk bij het eimengsel, roer goed en giet het eimengsel weer al roerend in de kokende melk.
Laat dit nog even koken en afkoelen.
-
5
Doe de room en de glucose in een pannetje en breng aan de kook. Giet dit op de chocolade en meng goed.
-
6
Snij de eclairs open aan de zijkant en spuit de crème patissière erin met een spuitzak. Dop de eclairs in het chocoladeglazuur. Bestrooi met brésiliennenootjes.
Soezendeeg
Soezenvulling
Glazuur
Afwerking