Stokbrood à la Leila
bereiding
-
1
Verkruimel de gist boven een kom en roer hem glad met het water.
-
2
Meng het meel erdoor tot een zacht deeg is ontstaan.
-
3
Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op kamertemperatuur ten minste 4 uur rijzen, of een nachtje in de koelkast.
-
4
Verwarm de oven voor op 240°C.
-
5
Leg het deeg op een met meel bestoven werkvlak en verdeel het in vieren. Druk elke portie voorzichtig uit tot een rechthoek.
-
6
Klap van elke rechthoek een van de lange kanten om en rol het deeg op. Maak de uiteinden puntig.
-
7
Draai de onder- en bovenkant van elke deegrol licht in tegengestelde richting en leg ze in ingevette bagettevormen of op een gewonen bakplaat.
-
8
Laat de deegvormen onder een theedoek 1 uur rijzen.
-
9
Bestrijk het deeg met water en strooi er grof zeezout en zaad of pitten naar smaak over. Kerf het deeg met een mes diagonaal een paar keer in en schuif het onmiddellijk in het midden van de oven.
-
10
Schakel de temperatuur terug wanneer de baguettes beginnen te verkleuren.
-
11
Bak de baguettes circa 30 minuten. Laat ze op een taartrooster afkoelen.