Groenteburgers met herfstsalade
bereiding
-
1
Doe de kikkererwten en de maïs in de blender en pureer (niet te fijn). Meng met de lente-ui, paprika, cayennepeper, de helft van het kerriepoeder, 4 el paneermeel, peper en zout. Laat 10 minuten rusten.
-
2
Vorm van het mengsel 4 burgers. Wentel ze door paneermeel en laat een halfuur rusten in de koelkast.
-
3
Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes. Bak ze in olijfolie. Kruid met peper, zout en de rest van de kerrie.
-
4
Meng de rucola met de rode ui, de appel en de hazelnoten. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout.
-
5
Bak de burgers 3 minuten aan elke kant in olie: beleg ze de laatste minuut met een plakje cheddar. Voeg de uiringen toe en bak ze glazig.
-
6
Beleg de broodjes met wat salade, een burger en gebakken ui. Meng de rest van de salade met de zoete aardappel en serveer bij de burgers. Serveer met ketchup.