Pompoenburger met homemade ketchup
bereiding
-
1
Maak de groenten voor de ketchup schoon. Snij de wortel, ui, knoflook, paprika en het pepertje fijn, stoof ze in olijfolie. Doe er de passata, kaneel, azijn, kruidnagel, laurier, suiker, zout en de takjes peterselie en lavas bij. Laat 30 minuten inkoken.
-
2
Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Snij de pompoen in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook, stoof ze glazig in olijfolie. Doe er de komijn en pompoen bij en stoof even mee.
-
3
Meng het gehakt met de pompoen, 1 ei en wat paneermeel. Vorm er 4 burgers van en bak ze goudbruin in olie.
-
4
Neem de laurier, peterselie en lavas uit de saus. Mix en giet door een zeef in een gesteriliseerde fles of bokaal.
-
5
Beleg de broodjes met sla, tomaat, een burger en uiringen. Werk af met ketchup en noten.