Erwtjesstoemp met gehakt
bereiding
-
1
Verwarm de ovengrill voor. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom ze beetgaar. Laat de erwtjes ontdooien.
-
2
Pel en snipper de ui, stoof ‘m glazig in een nootje boter en doe er de erwtjes bij. Stamp de aardappelen fijn met de room. Doe er de erwtjes bij en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Bak het gehakt rul in wat boter. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Maak de bechamelsaus. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Doe er al roerend de melk bij en laat indikken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
5
Beboter een ovenschaal en schik er de bloemkoolroosjes in. Schenk er de bechamelsaus op. Verdeel er het gehakt over en daarna de erwtjesstoemp. Bestrooi met de kaas en laat kleuren onder de grill.