Banoffee pie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een ronde springvorm van 24 cm diameter met bakpapier. Plet de speculaas met een deegrol tot fijne kruimels, of maal hem fijn in de keukenmachine.
-
2
Smelt de boter in een pannetje of in de microgolfoven en vermeng met de speculaaskruimels. Verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem 15 minuten in de oven. Laat even afkoelen en zet hem dan een uurtje in de koelkast.
-
3
Strijk de afgekoelde toffee met een lepel uit over de speculaasbodem. Snij de bananen in plakjes en leg ze op de karamel. Klop de room goed stijf met de poedersuiker en strijk hem uit over de taart. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de taart vlak voor het serveren met cacaopoeder.