Recept

Gehaktbrood met paddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker warm én koud

bereiding
  1. 1

    Spoel en snipper de prei. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze fijn. Bak ze in 1 el boter, tot al het vocht verdampt is. Neem uit de pan en hou apart. Doe opnieuw boter in de pan en stoof de prei glazig. Laat afkoelen.

  2. 2

    Meng het gehakt met de champignons, de prei, het ei, de kruiden, peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de vorm in met olie. Doe er het gehakt in en strijk glad.

  4. 4

    Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 3 à 4 mm dik en snij het op maat van de vorm. Maak in het midden een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen. Leg het deeg op het gehakt en duw de randen goed aan. Snij figuurtjes uit resterend deeg en versier er het deksel mee.

  5. 5

    Klop de eidooier los met de room en bestrijk er het bladerdeeg mee. Zet 1 uur in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood met paddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!