Recept

Kalkoengebraad met groentefriet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met gezonde frietjes!

bereiding
  1. 1

    Wrijf het gebraad in met olijfolie. Kruid het met peper en zout. Leg het op de ovenrooster met een bakplaat eronder en zet de oven op 120°C. Laat het vlees garen tot het een kerntemperatuur heeft van 75°C – meet dit met een keukenthermometer.

  2. 2

    Schil de groenten en snij ze in frietjes. Blancheer ze in kokend licht gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en uitlekken. Dep ze droog.

  3. 3

    Hak de hazelnoten grof. Meng ze met de tijm en de esdoornsiroop. Haal het vlees uit de oven, bestrijk het met losgeklopt eiwit en bestrooi met het notenmengsel. Kleur de nootjes goudbruin onder de grill. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

  4. 4

    Meng het zeezout met het venkelzaad en de chilivlokken. Frituur de groentefrietjes en bestrooi ze met het kruidenmengsel. Serveer ze bij het vlees.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoengebraad met groentefriet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!