Varkenskroon met pompoenpuree en kweeperensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen ongeschild in parten, verwijder de zaadjes. Leg de parten op een bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie. Kruid met kaneel, peper en zout.
-
2
Bestrijk de varkenskroon met olijfolie en kruid met het vijfkruidenpoeder. Schil de gember en snij ‘m in dunne plakjes. Smelt wat boter in een braadpan die in de oven mag en laat het vlees rondom kleuren. Doe er de gember en steranijs bij en zet het vuur wat zachter, zodat de boter niet verbrandt. Zet de braadpan in de oven, net als de bakplaat met pompoen. Laat ze samen 30 minuten garen.
-
3
Haal het vlees uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.
-
4
Haal de pompoen uit de oven. Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het met de mixer. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
5
Maak de saus. Doe de kweeperengelei, suiker, ciderazijn en bouillon in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Laat dan nog 4 à 5 minuten inkoken. Serveer ze bij het vlees, samen met de pompoen.