Kip met rodekool en bacon
bereiding
-
1
Spoel de kool en snij ze in snippers. Pel en snipper de knoflook en de sjalotten. Schraap de wortelen en snij ze in blokjes. Spoel de selder en snij ’m in ringen. Spoel de verse kruiden en laat ze uitlekken in een vergiet.
-
2
Kruid de stukken kip met peper en zout en schroei ze rondom dicht in een beetje olie. Bestrooi met de bloem.
-
3
Bak de spekbokjes in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in het spekvet de groenten kort aan. Voeg ze toe aan de stukken kip en blus met de wijn. Laat even opkoken. Voeg de fond, het blaadje laurier en de snippers rodekool toe en schep goed om.
-
4
Breng op smaak met suiker en de balsamico en laat 50 minuten afgedekt op een zacht vuur pruttelen.
-
5
Breng het stoofpotje op smaak met wat peper en zout en serveer met brood.