Pavlova met meringuebodem
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 120°C.
-
2
Klop in een roestvrijstalen kom de eiwitten los met de suiker en het citroensap.
-
3
Zet de kom op een pan met zacht kokend water en blijf kloppen tot het eiwit steviger wordt, de suikerkristallen verdwijnen en de temperatuur 60-65°C is.
-
4
Neem de kom van de pan en klop het eiwit met een mixer tot het stijf en afgekoeld is.
-
5
Spatel voorzichtig het cacaopoeder en de gschaafde amandelen door het eiwit.
-
6
Knip een rondje bakpapier van 25 centimeter doorsnede en leg dat op een bakplaat. Schep het eiwit erop en strijk het met een pannenkoekmes gelijkmatig uit tot de rand van het bakpapier.
-
7
Schuif het eiwit circva 55 minuten in het midden van de oven. De meringue moet vanbinnen een beetje taai zijn.
-
8
Klop voor de topping de slagroom stijf, meng de yoghurt en poedersuiker erdoor en verdeel het mengsel over de meringue.
-
9
Verdeel het fruit erover en serveer de pavlova onmiddellijk.