Tomatensoep met pittige kaaskrokantjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 210°C.
Spoel de tomaten en snij ze doormidden.
Snipper de ui.
-
2
Leg de tomaten op hun bolle kant in een braadschaal, met de knoflook ertussen. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Zet ze 1 uur in de oven.
-
3
Meng ondertussen de parmezaan met de bloem. Schep het mengsel in 4 porties op een vel bakpapier op de bakplaat. Spreid ze uit tot rondjes van ± 10 cm diameter.
-
4
Haal de tomaten uit de oven, laat ze afkoelen en druk de knoflook uit de pel. Temper de oventemperatuur tot 180°C en bak de kaasrondjes 10 minuten, of tot de krokantjes goudbruin kleuren.
-
5
Stoof de ui, de oregano en de honing 5 minuten in de boter (roer af en toe om). Doe er de tomaten, de knoflook en de bouillon bij. Laat 20 minuten sudderen.
-
6
Doe de soep door een zeef en druk de pulp goed uit met een pollepel. Roer de room door de soep en laat nog even doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden en werk af met een kaaskoekje.
Voorbereiding