Sint-jakobsnoten met geroosterde spitskool, aardpeercrème en kaaskrokantje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de spitskool in plakken van ongeveer 1 cm dikte. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met de tijm. Gaar ze 25 minuten in de oven.
-
2
Schil intussen de aardperen, zet ze net onder met water en voeg het blokje groentebouillon toe. Kook de aardperen gaar in de groentebouillon. Giet ze af en pureer ze. Meng er de zure room onder en breng de crème op smaak met peper en zout.
-
3
Leg de geraspte oude kaas in 4 hoopjes op een met bak-papier beklede bakplaat. Bak ze de laatste 5 minuten mee met de spitskool in de oven. Haal de spitskool uit de oven en trek ze in repen uit elkaar.
-
4
Smelt wat boter en olijfolie in een pannetje. Dep de sint-jakobsnoten goed droog en bak ze in 1 minuut aan elke kant krokant op een hoog vuur. Kruid ze met peper en zout.
-
5
Lepel de crème in een diep bord. Leg er de sint-jakobsnoten en repen krokante spitskool bij. Werk het gerecht af met een kaaskrokantje en een takje oregano.