Recept

Belgische wafels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Basisrecept uit 'Leila Bakt'

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren en zorg ervoor dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt.

  2. 2

    Smelt de boter, voeg de melk en het water toe en verwarm het mengsel tot lauw.

  3. 3

    Verkruimel de gist en los deze op in de vloeistof.

  4. 4

    Voeg de eierdooiers, het zout, de suiker, de vanillesuiker en de bloem toe en klop tot een glad beslag.

  5. 5

    Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom en schep ze voorzichtig door het beslag. Laat ongeveer 20 minuten rusten.

  6. 6

    Verwarm het wafelijzer voor, bestrijk het met gesmolten boter en bak de wafels 3-5 minuten.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Belgische wafels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!