Verrassend lichte Coq-au-vin
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en pers de knoflook. Pel de zilveruien, snij de ham in reepjes. Maak de champignons schoon en snij in partjes.
-
2
Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit er de uien, de hamreepjes en de champignons in. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
-
3
Gebruik het resterende bakvet om de stukken kip rondom dicht te schroeien. Leg ze in een ovenschaal en verdeel er de groentemix over.
-
4
Smelt de margarine in een pan en fruit er de geperste knoflook in. Bestrooi met de bloem en roer met een garde de bloem droog. Blus met de wijn en de kippenbouillon. Schep er de tomatenpuree door en roer goed los.
-
5
Voeg de laurier en de Worcestersaus toe. Blijf goed roeren op 'n zacht vuur tot de saus langzaam indikt. Schenk mee bij de kip en schuif de schaal 45 minuten in de oven tot de kip mals is. Werk af met verse tijm.