Recept

Coq-au-vin met rode wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en de sjalotten en snipper fijn. Snij de champignons in plakjes.

  2. 2

    Verdeel de kip in stukken en kruid met peper en zout. Bak ze 3 minuten aan elke kant in boter. Doe er de ui bij en bestrooi met bloem. Schep om.

  3. 3

    Blus met de rode wijn en de kippenbouillon tot de kip net onderstaat. Kruid met de tijm en de laurier en laat 1,5 uur sudderen.

  4. 4

    Smelt wat boter in de pan en bak er de zilveruitjes, sjalotten, spekblokjes en champignons in. Blus met 100 ml water en laat nog 2 minuten sudderen.

  5. 5

    Doe het spek en de groenten, 15 minuten voor het einde van de gaartijd, bij de kip. Werk af met lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Coq-au-vin met rode wijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!