Rundvlees in Thaïse curry
bereiding
-
1
Maak eerst de currypasta: hak de groene chilipepers, sjalotjes, knoflook, gember en koriandersteeltjes grof en doe ze in de keukenmachine. Hak het citroengras en de limoenblaadjes fijn, doe ze ook in de keukenmachine en maal alles tot een fijne pasta; voeg indien nodig 1-2 eetlepels olie toe.
-
2
Rooster het koriander- en komijnzaad ongeveer 1 minuut in een droge koekenpan op middelhoog vuur, tot ze geurig zijn. Stamp de geroosterde specerijen, peperkorrels en 1 theelepel zout in de vijzel tot een fijn poeder. Doe dit ook in de keukenmachine. Meng alles goed en zet de machine een paar keer stop om het mengsel van de zijkanten te schrapen, zodat alles mooi gelijkmatig wordt gemengd.
-
3
Snijd voor de curry het rundvlees in kleine stukjes en zet ze opzij. Snijd ook de aubergines in kleine stukjes en zet ze opzij. Verhit de olie in een grote pan of wok. Voeg 3-4 eetlepels van de currypasta toe en verhit hem al roerend op middelhoog vuur tot hij geurig is. Doe de kokosmelk erbij en breng alles zachtjes aan de kook. Voeg zodra de olie van de melk gaat scheiden de aubergines, chilipepers, limoenblaadjes, vissaus en suiker toe. Verhit alles 3-4 minuten, tot de aubergines zacht zijn, voeg dan het rundvlees toe en verhit alles nog 2 minuten. Haal de pan van het vuur.
-
4
Schep de curry in voorverwarmde kommen en strooi het basilicum of de koriander erover. Serveer meteen, met kommetjes stomende jasmijnrijst.