Recept

Perenfinanciers met pistache

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winters dessertje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de taartvormpjes.

  2. 2

    Hak de pistaches fijn en meng ze met de bloem, honing, geraspte citroenschil en poedersuiker. Klop de eiwitten los en schep ze erdoor.

  3. 3

    Smelt de boter en laat ze lichtjes kleuren. Roer ze door het beslag. Vul er de vormpjes mee.

  4. 4

    Spoel de peer, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij elk partje in 3 dunne partjes. Verdeel ze over het deeg. Bak de taartjes 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin kleuren.

  5. 5

    Haal ze uit de oven, laat even afkoelen en ontvorm ze voorzichtig. Laat verder afkoelen op een rooster. Werk af met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Perenfinanciers met pistache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!