Mini-gehaktbroodjes in biersaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 80°C. Pel en snipper 1 sjalot en de knoflook. Stoof glazig in een beetje boter.
-
2
Week het brood in een bodempje melk en knijp goed uit. Doe samen met het gehakt, de gestoofde sjalotmix en het ei in een mengkom en meng goed tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Vorm er 12 mini-gehaktbroodjes van en omwikkel elk broodje met een plakje ontbijtspek.
-
3
Verhit boter in een pan en bak de gehaktbroodjes rondom goudbruin. Leg ze in een ovenschaal en hou ze warm in een voorverwarmde oven op 80°C.
-
4
Pel en snij de overige sjalotten in ringen. Stoof ze glazig in het resterende bakvocht, schep er de tomatenpuree door en blus met het bier. Laat de alcohol verdampen en voeg de fond toe. Laat 10 minuten op hoog vuur inkoken. Voeg eventueel nog maïszetmeel, opgelost in een bodempje water, toe om de saus in te dikken.
-
5
Neem de gehaktbroodjes uit de oven en serveer ze met de biersaus, bestrooi met peterselie.