Kabeljauwhaasje met biersaus
bereiding
-
1
Snij de sjalotten met de pel er nog aan in vier. Kleur aan in een beetje olijfolie en blus met een flesje bruin bier en de kippenbouillon. Laat inkoken tot de helft. Voeg de rietsuiker toe. Zeef de saus en pers de sjalotten er zo goed mogelijk door. Meng de rozijnen door de saus en dik eventueel aan met maïzena of een klontje goede boter.
-
2
Schil de aardappelen en spoel ze. Kook ze in volle melk met zout. Draai ze door in een passe-vite en meng ze met nog een beetje melk totdat je de gewenste dikte krijgt. Voeg eventueel nog wat goede boter toe en kruid met nootmuskaat.
-
3
Spoel de spinazie en bak hem kort aan in een klontje boter met het teentje look.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de kabeljouw kort aan op de velkant en leg in een ovenschaal. Kruid met peper en zeezout. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 à 15 minuten in de oven.
-
5
Lepel een beetje spinazie in een diep bord. Leg hierop de puree, dan de vis en werk af met de biersaus. Versier tijdens de feestdagen eventueel met een beetje kerstgroen.