Recept

Knolseldersoep met sint-jakobsvruchten en crumble van zwarte pens

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rijke soep

bereiding
  1. 1

     

    Schil de knolselder en de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel en snipper de uien. Spoel de preiwitten, snipper in ringen.

  2. 2

     

    Stoof de groenten glazig in een beetje boter. Blus met de kippenbouillon en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen. Mix de soep, zeef en voeg de room toe. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  3. 3

     

    Verwijder het velletje van de zwarte pens. Bak het vlees los in een scheutje olijfolie. Voeg een handvol panko toe en bak droog tot het vlees een krokante crumble wordt. Laat verder opdrogen op keukenpapier.

  4. 4

     

    Dep de sint-jakobsvruchten droog en kruid ze met peper en zout. Verhit olijfolie in een pan en schroei de vruchten aan beide kanten kort dicht (± 1,5 minuut voor beide kanten volstaat)

  5. 5

     

    Serveer de soep met de sint-jakobsvruchten en werk af met een koffielepel van de crumble en wat kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knolseldersoep met sint-jakobsvruchten en crumble van zwarte pens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!