Velouté van vergeten groenten met crumble van zwarte pens
bereiding
-
1
Schil de pastinaak, peterseliewortel, aard- appelen en de sjalot en snij ze in blokjes. Stoof de pastinaak, peterseliewortel en sjalot 2 à 3 minuten in wat boter. Doe er
de aardappelen en het zoethout bij en giet er de bouillon overheen. Laat 30 minuten sudderen. -
2
Maak intussen de crumble. Haal het velletje van de zwarte pens en snij de worst in schijfjes. Bak kort aan in wat boter in een antiaanbakpan.
-
3
Prak de pens en voeg de panko toe. Meng alles goed en bak tot een crumble. Roer regelmatig om tot de zwarte pens lichtjes gebakken is.
-
4
Doe de room bij de soep en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in een kom en werk af met wat piment d’espelette, nootmuskaat en de crumble van zwarte pens.