Preitaartje met gerookte forel
bereiding
-
1
Beboter de vormpjes en bekleed ze met het kruimelof korstdeeg. Laat een halfuur rusten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op de vormpjes en vul tot de rand met steunvulling. Bak 10 minuten voor in de oven. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en bak nog 5 minuten verder. Haal uit de oven.
-
3
Maak de prei schoon en snipper ’m fijn. Stoof glazig in een pan met wat boter. Verdeel de forel in vlokjes en meng ‘m met de prei. Laat afkoelen.
-
4
Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Roer de prei door het mengsel en verdeel het over de taartvormpjes.
-
5
Bak de taartjes 15 à 20 minuten in de oven en ontvorm ze. Serveer de quiches lauw, afgewerkt met een toefje preischeuten en een stukje gerookte forel erbovenop.