Varkenshaasje met spruitjes, amandelschilfers en zoete-uienpuree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelen in lichtgezouten water, giet af. Pel de uien en snij ze in ringen. Verhit wat boter in een pan en laat de uien op een matig vuur helemaal zacht worden. Pureer ze met de lauwe melk en 50 g boter. Roer de peterselie door de puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.
-
2
Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht. in olie. Leg het in een ovenschaal en schuif nog 10 minuten in de oven tot het vlees mooi rosé is vanbinnen.
-
3
Kook de spruiten in 8 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Laat schrikken onder ijskoud water. Laat de amandelschilfers kleuren in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.
-
4
Haal het vlees uit de ovenschaal, laat rusten onder aluminiumfolie. Schraap de aanbaksels los, blus met de bouillon en giet in een pannetje. Zet op het vuur en laat inkoken tot sausdikte. Zeef en kruid met peper en zout.