Recept

Varkenshaasje met nduja

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het succesrecept van lezeres Luce

“Sinds enkele maanden eten mijn man en ik koolhydraatarm, bovendien proberen we ook zoveel mogelijk suikervrij te eten. Het was niet altijd even makkelijk in het begin, maar we zijn er al enkele kilo’s door kwijtgeraakt en dat motiveert ons. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten om voldoende te variëren. Bij dit gerecht wilde ik zeker leren koken met ‘nduja’, een Italiaanse smeerbare pasta op basis van pikante worst. Het pittige gerecht is sindsdien een van onze toppers.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon en halveer ze (of maak de prei schoon en snij in ringen). Boen de appel schoon en snij in plakjes. Leg de spruitjes (of de prei of de erwtjes) en de appelplakjes samen met de spekjes in een ovenschaal, besprenkel met olie en zet 25 minuten onderaan in de oven.

  2. 2

    Snij het varkenshaasje in envelopvorm open. Bestrijk met een laagje nduja en strooi er pijnboompitjes over. Vouw weer dicht en bind op. Bak aan alle kanten aan in een ovenbestendige pan en zet de pan 15 minuten mee met de spruitjes in de oven. Haal uit de oven en laat het varkenshaasje 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Snij de knolselder in blokjes (of de bloemkool in roosjes). Kook ze in melk. Vang de melk bij het afgieten op in een kom. Maak een smeuïge puree van de groenten en voeg beetje bij beetje de melk opnieuw toe tot je de gewenste pureeconsistentie hebt. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng voor het sausje de braadjus van het varkenshaasje met de room (opgelet, de saus zal lichtjes schiften). Lepel de bloemkoolpuree op een bord, werk af met enkele plakjes varkenshaasje, de spruitjes en appeltjes, en de jus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met nduja

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!