Varkenshaasje met nduja
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon en halveer ze (of maak de prei schoon en snij in ringen). Boen de appel schoon en snij in plakjes. Leg de spruitjes (of de prei of de erwtjes) en de appelplakjes samen met de spekjes in een ovenschaal, besprenkel met olie en zet 25 minuten onderaan in de oven.
-
2
Snij het varkenshaasje in envelopvorm open. Bestrijk met een laagje nduja en strooi er pijnboompitjes over. Vouw weer dicht en bind op. Bak aan alle kanten aan in een ovenbestendige pan en zet de pan 15 minuten mee met de spruitjes in de oven. Haal uit de oven en laat het varkenshaasje 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-
3
Snij de knolselder in blokjes (of de bloemkool in roosjes). Kook ze in melk. Vang de melk bij het afgieten op in een kom. Maak een smeuïge puree van de groenten en voeg beetje bij beetje de melk opnieuw toe tot je de gewenste pureeconsistentie hebt. Kruid met peper en zout.
-
4
Meng voor het sausje de braadjus van het varkenshaasje met de room (opgelet, de saus zal lichtjes schiften). Lepel de bloemkoolpuree op een bord, werk af met enkele plakjes varkenshaasje, de spruitjes en appeltjes, en de jus.